Mijn KMO-Unit zit in een mede-eigendom, wat nu?

Wat betekent mede-eigendom precies?

U bent samen met anderen eigenaar van de gemeenschappelijke delen van het gebouw.

Een belangrijk gevolg van mede-eigendom is dan ook dat u niet zomaar kunt raken aan die gemeenschappelijke delen.

Doorboren gemeenschappelijke muren, daken of plaatsen zonnepalen op gemeenschappelijke delen

Stel, de muren of het dak zijn gemeenschappelijk, dan mag u niet zomaar een afvoer of leiding doorheen een buitenmuur boren of een bewakingscamera plaatsen.

Of weet u dat de tienjarige garantie van een nieuw dak kan vervallen als u zonder tussenkomst van de originele plaatser eigenhandig doorvoeren voorziet?

En op eigen houtje zonnepalen laten plaatsen op een gemeenschappelijk dak? Zonder goedkeuring is de kans zeer reëel dat u ze op eigen kosten moet verwijderen.

 

Mag u dan niets doen? Natuurlijk wel, maar voor alle werken aan de gemeenschappelijke delen is steeds goedkeuring van de algemene vergadering vereist. Een goede reden om zeker aanwezig te zijn op deze vergadering of u te laten vertegenwoordigen.

TIP – Hebt u een specifieke behoefte of wilt u een bepaald werk laten uitvoeren, contacteer ons, we helpen u graag verder!

 

Laat uw stem horen in de algemene vergadering

De algemene vergadering kan beslissingen nemen die verstrekkende gevolgen hebben voor de mede-eigenaars. Ze wordt minstens eenmaal per jaar verplicht gehouden. U kunt daar als mede-eigenaar mee beslissen over hoe en wat er zal gebeuren met de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Elke stem telt, ook die van u.

Mis zeker de (eerste) algemene vergadering niet. Daar krijgen wij als syndicus het mandaat van de eigenaars om onze algemene opdracht uit te voeren.

Als syndicus nodigen wij u tijdig uit voor deze vergadering. Dat moet via een aangetekende brief, tenzij u schriftelijk toestemming geeft om dat via brief of mail te doen. Een pak handiger en bovendien goedkoper. Hier vindt u de infofiche. Vergeet deze fiche dus zeker niet ingevuld aan ons te bezorgen.

TIP – Kunt u niet aanwezig zijn op de algemene vergadering, geef dan een volmacht aan een collega-ondernemer in het bedrijvenpark.

 

 

Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfsruimte voor uw zaak?

Of hebt u vragen?

Wij helpen u graag.
Contacteer ons of mail uw vraag naar info@kmoparken.be
en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

contacteer ons

Bent u net eigenaar geworden van een kmo-unit?

Mijn KMO-bedrijvenpark

log in op syndixis

Volmacht Algemene Vergadering
Infofiche nieuwe klant