De rol van de syndicus bij incidenten

Als syndicus leiden wij alles wat met uw vastgoed te maken heeft in goede banen.

Zo verzorgen wij de gemeenschappelijke delen, voeren we de boekhouding en organiseren we alle administratieve verplichtingen. Bovendien nemen wij een leidende en coördinerende rol op bij incidenten. Afgelopen weekend was het bijvoorbeeld alle hens aan dek toen er brand uitbrak in één van de door ons beheerde kmo-parken.

Wat is de taak van een syndicus?

De syndicus is het officiële orgaan van de mede-eigendom en dus de erkende mandataris van de vereniging van mede-eigenaars (VME). Hij vertegenwoordigt de VME in rechte en stelt tal van wettelijke handelingen: hij roept de algemene vergadering samen, neemt bewarende maatregelen, stelt daden van voorlopig beheer, beheert het vermogen van mede-eigenaars, enzovoort. Ook het dagdagelijkse beheer, zoals het laten onderhouden en controleren van de gemeenschappelijke delen, behoort tot zijn takenpakket.

Wat bij een incident?

Uw beheerder zorgt voor een vlotte en correcte afhandeling.Afgelopen weekend brak er brand uit in één van de kmo-parken die wij beheren, meer bepaald in een magazijn dat gehuurd wordt door een cateraar.

Voorlopige en Bewarende maatregelen door syndicus

De beheerder ging als technisch aanspreekpunt meteen aan de slag om alle noodzakelijke, bewarende maatregelen te treffen. Hij stelde een expert aan voor de brandexpertise en contacteerde de verzekeringsmakelaar. Al het mogelijke werd gedaan om eventuele bijkomende schade aan andere units te verhinderen, onder andere door het regendicht maken van de aanpalende units. Daarnaast werden de nodige maatregelen getroffen om het gebouw goed af te sluiten, in afwachting van de heropbouw. Zo kan er niemand binnen die er niet moet zijn.

Een syndicus heeft tevens een coördinerende rol. In dit geval werden alle eigenaars met een unit binnen het kmo-park gecontacteerd. Niet enkel de eigenaars van de aanpalende units, die schade hadden geleden, maar ook de eigenaars wiens eigendom niet bij de brand was betrokken. Transparante communicatie is op zo’n moment immers cruciaal. Tot slot vervult de syndicus in situaties als deze een aansturende rol.

Zo konden de eigenaar en verzekeraar snel het nodige doen en de juiste mensen contacteren. De eigenlijke schade-afhandeling is een kwestie voor de verzekeraars. Daarin blijft de syndicus neutraal.

Zorgenvrij uw eigendom beheren?

Wij kennen het klappen van de zweep. We weten wat belangrijk is en hoe we zaken snel en efficiënt kunnen verhelpen. Bovendien zijn we hands on en proactief. Onze specialisatie? Middelgrote kantoorgebouwen en kmo-units. Interesse in onze beheerdiensten?

Contacteer ons vrijblijvend.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/zware-brand-legt-pizzabedrijf-in-de-as~a775239e/Het Laatste Nieuws

Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfsruimte voor uw zaak?

Of hebt u vragen?

Wij helpen u graag.
Contacteer ons of mail uw vraag naar info@kmoparken.be
en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

contacteer ons

Bent u net eigenaar geworden van een kmo-unit?

Mijn KMO-bedrijvenpark

log in op syndixis

Volmacht Algemene Vergadering
Infofiche nieuwe klant